Café / Restaurang

Ta en kaffe i Stöcke?

I Mötesplats Stöcke kommer det att finnas ett café/restaurang. Vad det blir för aktör och vad konceptet kommer innehålla för vi i dagsläget dialog om.

Hela restaurangdelen omfattar en serveringsyta med plats för cirka 50 sittande gäster och har dessutom en stor terass i perfekt söderläge. Från terassen kommer man kunna blicka ut över öppna jordbrukslandskap.

kök

Storhandla i Stöcke?

Tillsammans med Coop Nord kommer vi pröva en ny modell som gör det möjligt för boenden att faktiskt storhandla i Stöcke.

Du beställer och betalar dina varor via Coops e-handel som sedan levereras till Mötesplats Stöcke och förvaras i kylrum till du hämtar dem.

En ny modell för dagligvaruförsörjning på landsbygden som kombinerar avståndsoberoende e-handel med en lokal servicepunkt.

Förhoppningen är att detta ska kunna minska antalet resor som personer i servicepunktens upptagningsområde gör för sina inköp med upp till 50% under de tre första åren.

Genom att minska bilberoendet kommer målgruppen på kort sikt att kunna spara pengar genom minskade transporter, både vad gäller antal och i längd, och på längre sikt kanske t o m slippa vara beroende av att t ex ha två bilar, vilket många i dagsläget behöver för att kunna lägga vardagspusslet.

Minilivs i Stöcke?

Vår vision är att vi vid cafét/restaurangdelen kommer kunna erbjuda ett mindre utbud av dagligvaror.

Vi hoppas också kunna nyttja servicedelen till att synliggöra och sälja produkter från lokala/regionala producenter.

Vi undersöker bl a en digital lösning där kunderna själva scannar och betalar sina varor med mobilen. En variant som alltså inte kräver någon personal på plats för att kunna ”ha öppet”.

Visst vore det toppen att kunna köpa ägg, kött och andra produkter från lokala producenter? 

raul-gonzalez-escobar-ZpIskW1Tuvc-unsplash
jasmin-sessler-chChi4Zv7NI-unsplash

Hämta paket i Stöcke?

Inom Stöckebygden bor det cirkaa 2800 invånare – ungefär lika många som i hela Arjeplogs kommun.

Trots det finns ingen möjlighet att hämta ut paket i området, något som innebär många resor in till staden för att hämta sina försändelser.

Vår vision är att det vid Mötesplats Stöcke ska finnas en lösning för att kunna hämta paket/försändelser.

Mer information kommer.

Scroll to Top