Mammornas idé blev verklighet – nu byggs allaktivitetshuset

Två innebandymammor ville bygga en idrottshall i byn, fem år senare står det nu klart att idén har varit en framgångssaga. Under onsdagen togs det första spadtaget för det efterlängtade allaktivitetshuset i Stöcke utanför Umeå.

Efter oräkneliga ideella arbetstimmar och förseningar på grund av överklaganden var stunden kommen under onsdagseftermiddagen. Första spadtaget för allaktivitetshuset som bland annat ska innehålla en idrottshall och ett café, fungera som kontorshotell och servicenav för postutlämning och matvaror.

-Er förening, Stöckebygdens utveckling, har verkligen visat att det finns en framtid för landsbygden. Det här huset ska helst bubbla dygnet runt, sa kommunalråd Hans Lindberg (S) innan han klev in i grävmaskinen och tog det första spadtaget.

En videohälsning från finansminister Magdalena Andersson (S) liksom Peter Forsberg visades. Dagen innan första spadtaget hade det nämligen blivit klart att den gamle ishockeylegendaren går in som medfinansiär i allaktivitetshuset.

-Förhoppningsvis får jag komma och slå en tunnel på er någon gång, sa han i sin videohälsning.

Det här är endast ett utdrag ur artikeln. Läs hela artikeln här(Plusartikel)

Rulla till toppen
Sök