Fönstret

Beskrivning

Här kan du kika in och se vad som händer i idrottshallen! Eller bara hänga medan du väntar på att toaletten ska bli ledig. På golvet finns en matta där du kan prova dina färdigheter i jämfotahopp. Kan du hoppa din längd?

”Fönstret” är en klättervägg vid toaletterna på entréplan. Klättergreppen sitter mycket tätt för att klättringen framförallt ska passa små barn med vuxenhjälp. Klätterväggen leder upp till två fönster där du kan titta in i idrottshallen. Ovanför klätterväggen finns ett träräcke som du kan hänga i.

Historien bakom fönstret

Barriärer kan hindra barn och unga från att vilja delta i idrott. När vi designade Möteplats Stöcke ville vi därför att det skulle finnas många och stora fönster in till idrottshallen. Vi ville att det skulle vara enkelt och inbjudande för besökarna att se vad som händer i idrottshallen.

För att minska exponeringsgraden för den som tittar in i idrottshallen och samtidigt uppmuntra till rörelse kom vi på idéen att göra några fönster lite mindre, med grepp under, så att barn lockas att klättra upp och kika in i idrottshallen.

I samarbete med Unisport och lokala klätterexperter monterades klätterväggen och räcket.

Vårt varmaste tack

Stort tack till alla som varit med och förverkligat fönstret; barnen i Stöcke, Umeå kommun, Stöcke skola, Helena Tobiasson, Arkinova, Selbergs Entreprenad, RF SISU, Change the game, Unisport, Vinnova och Arvsfonden.

Rulla till toppen
Sök