Rutschkanan

Beskrivning

Vågar du hoppa in i hålet och se var du hamnar?

Rutschkanan startar i rörelseberget vid entrén och leder till nedervåningen. Tillsammans med vår annorlunda ”trappa” används rutschkanan mycket varje dag. Barn/vuxna åker ner för rutschkanan och tar sig sedan upp för trappan och vidare ner för rutschkanan igen och så vidare. Det lockar både till samarbete och skratt!

Föregående bild
Nästa bild

Historien bakom rutschkanan

Barnen i Stöcke har under ett flertal workshops varit med i skapandet av Mötesplats Stöcke. De har bland annat byggt små prototyper för olika lösningar. Rutschkana är ett exempel där vi inspirerats av barnens förslag till lösningar.

  1. I våra workshops utforskade barnen olika alternativ att ta sig mellan våningar. Olika kreativa idéer presenterade. Bland annat en klättervägg och ett träd, se bilder. Med på önskelistan fanns även en rutschkana – inomhus.
  2. Våra arkitekter tog idéerna vidare och presenterade ett förslag på rutschkanan i entrén.
  3. När sedan Mötesplats Stöcke byggdes gjorde Selbergs Entreprenad ett hål i bjälklaget och monterade därefter fast rutschkanan.
  4. Premiäråket gjordes av Umeå kommuns kommunalråd Hans Lindberg.

Vårt varmaste tack

Stort tack till alla som varit med och förverkligat rutschkanan; barnen i Stöcke, Umeå kommun, Stöcke skola, Helena Tobiasson, Arkinova, Selbergs Entreprenad, RF SISU, Change the game, RISE, Persikomy, Vinnova och Arvsfonden.

Rulla till toppen
Sök