Under trappan

Historien bakom under trappan

Hur långt tar du dig på klätterväggen under trappan? Här kan du använda rep, miniribbstolar klättergrepp med mera, och när du blir trött kan du vila på den stora tjockmadrassen.

Barnen i Stöcke har under ett flertal workshops varit med i skapandet av Mötesplats Stöcke.

  1. Vid workshops vårens 2019 byggde barnen olika prototyper för korridoren och ytan under trappan, se bilder. En idé fokuserade på styrka och kraft och det är med utgångspunkt från det som vi utformat ytan under trappan med släng dig i väggen, madrasser och utmanande klättring. Prototypen innehöll rep och även om vi inte lyckats följa prototypen fullt ut så har repen fått vara en del av lösningen.
  2. Under våren 2022, efter invigningen, höll vi workshop med barnen i årskurs 6 för att få hjälp med utformningen av ytan under trappen.
  3. Med utgångspunkt från barnens idéer vid de olika workshops som hållits har vi tillsammans med Unisport, RF SISU och Change the game skapat och designat ytan. Eftersom det sitter klätterskivor under trappan kan klättergreppen, repen mm flyttas och förändras över tid.
Föregående bild
Nästa bild

Vårt varmaste tack

Stort tack till alla som varit med och skapat de rörelsefrämjande lösningarna under trappan; barnen i Stöcke, Umeå kommun, Stöcke skola, Helena Tobiasson, Arkinova, RISE, Unisport, RF SISU, Change the game, Vinnova och Arvsfonden.

Rulla till toppen
Sök