Bygget av Mötesplats Stöcke har nu börjat

Ett enormt ideellt arbete, många sömnlösa nätter, motgångar och glädjande milstolpar. Turerna har varit många innan drömmen blev verklighet. Nu har det 2500 kvadratmeter stora aktivitetshuset i Stöcke börjat byggas.

-Det känns overkligt att bygget är igång. Det har varit många nätter som jag undrar om det kommer bli något, säger Maria Bergstén, som är med i föreningen Stöckebygdens utveckling.

Mattias Larsson, gruppledare för Centerpartiet i Umeå hyllar satsningen.

-Min erfarenhet är att den här typen av föreningsägda anläggningar alltid blir bättre än det vi äger i kommunen. Kommunen kan aldrig ersätta engagemang.

Maria Bergstén jobbar tillsammans med Linn Alexandersson i ett treårigt projekt där de tillsammans med barn och unga ska utveckla miljöer och aktiviteter som stimulerar rörelserikedom. Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden.

I början av nästa år kommer Mötesplats Stöcke stå klart. Här ska det finnas en idrottshall, vilket gör att eleverna på Stöcke skola slipper åka buss till Teg i Umeå för att ha idrott.
– Det känns bättre att vi kan ha idrott här, säger eleven Malte Wirén.

Men som namnet antyder ska det inte bara bli en idrottshall, utan även en mötesplats med allt från gym, café och kontorslokaler.

– Det ligger rätt i tiden med tanke på corona – man kanske vill jobba närmare sitt hem, inte vara uppe i andra hela tiden men ändå träffa människor, förklarar Linn Alexandersson.

Det finns även planer på en obemannad kiosk där man kan betala digitalt, och en träffpunkt för äldre.
– Jag tror på idén, säger pensionären Anders Lundström, som även sitter i styrelsen för Stöckebygdens utveckling.
– Det här har redan blivit en mötesplats, sambon har sagt att hon ska ställa en stol ute på gården, berättar Anders Lundström som bor precis bredvid byggplatsen.
Det här är ett utdrag ur artikeln, läs hela artikeln på Västerbottningen här
Rulla till toppen
Sök