Petra Malm öppnar gym utanför Umeå

Planerna för Gym By Pam började smidas 2016, men på grund av lite olika fördröjningar är det inte förrän nu det blir klart och kan öppna. Gymmet ligger i källaren på det nya allaktivitetshuset i Stöcke, mitt emot skolan på andra sidan vägen.

Några väggar ska sättas upp och snart flyttar även maskinparken in. Det blir ett multirum med funktionell träning, ett antal basmaskiner, ett område för fria vikter och en konditionsavdelning.

”Riktig träning utan tjafs”, är gymmets motto.

Det naturnära läget intill åkrar och ängar är något som flitigt kommer att nyttjas – de slår helt enkelt bara upp dörrarna mellan ute och inne. Vintertid i kombo med exempelvis skidåkning, sommartid kan löprundor bli ett fint komplement till inomhusträningen.

– Prestigen lämnar vi vid dörren. Det viktiga är här och nu, om du sprang fort tidigare eller lyfte tungt för några år sedan är oväsentligt. Ambitionen är att du ska röra på dig och vi börjar från dagens utgångsläge, konstaterar Petra.

Hon har drivit en träningsgrupp i Stöcke/Stöcksjö i 2,5 år som kört utomhus två gånger i veckan oavsett väder och sett hur individerna vuxit av att lägga tid på sig själva och sin hälsa och även fått nya vänner på kuppen.

– Ambitionen för Gym by Pam ligger i att människor ska prioritera sig själva en stund utan stress, träna, duscha i ett fräscht omklädningsrum och sedan komma hem till familjen påfyllda med ny energi, säger Petra.

Texten är ett utdrag från Västerbottens Kuriren. Läs hela artikeln här.

 

Rulla till toppen
Sök