Ett gott liv för alla!

Under SEE-hållbarhetsvecka arrangerades en heldag i mötesplatsen där temat för dagen var ”Ett gott liv för alla”. Det pratades om mänskliga rättigheter, socialt entreprenörskap, IDG, biologisk mångfald och mycket mer.

Vi hade besök av politiker från Umeå kommuns hållbarhetsutskott som pratade om vilka förutsättningar de ser som nödvändiga för att skapa en socialt hållbar landsbygd.

Det pratades om Inner Development Goals (IDG) och hur du kan utveckla ett nytt mindset och din inre människa för att leda dig själv och andra mot hållbar utveckling.

Slutligen avslutades dagen med en live-podd som podcast- och videoproducenten Elin Leyonberg från Copynor ledde. Det var ett direktsänt samtal kring vad som utgör ett gott liv för alla. Den går att lyssna på där podcastar finns och heter Regionpodden.

Det var en inspirerande dag fylld med kunskap, utveckling och trevliga möten!

Dagen arrangerades av Mötesplats Stöcke och Innovation X tillsammans med projektet Stärkt samverkan för mänskliga rättigheter i Västerbotten, som är ett samverkansprojekt mellan Region Västerbotten, Länsstyrelsen Västerbotten och Funktionsrätt Västerbotten.

Tack till alla som kom!

Rulla till toppen
Sök