placeholder.png
Spela videoklipp

Var med och förverkliga upptäck upplev mötesplats stöcke

Vi ses!

Välkommen till
Mötesplats Stöckes
nya webb.

Kul att du hittat hit till vår nya webbplats. Precis som på den fysiska platsen i Stöcke bygger vi för fullt här också. Klicka runt men bli inte förvånad om allt inte är riktigt klart, då är webbsnickarna inte riktigt färdiga än. 

En sak som dock är helt klart är att du också borde göra som Peter ”Foppa” Forsberg (med flera) och bli en historisk Stöckekompis. 

En unik pilotanläggning

Mötesplats Stöcke är resultatet av ett gräsrotsinitiativ i Stöcke utanför Umeå. Ett utvecklingsprojekt på landsbygden som genom engagemang, delaktighet och medskapande skapat en mötesplats på 2 500 kvm med fokus på rörelse i såväl utformning som innehåll.

Vi är stolta att kunna titulera oss Sveriges första rörelserika offentliga anläggning!

För att läsa mer om rörelserikedom och våra rörelsefrämjande lösningar klicka på bilden.

Rörelserikedom

Foto: Emma Garzon, Västerbottningen

Vårt aktivitetshus

Med tanke på att huset inte är färdigt än är inte allt innehåll heller helt klart. Här hittar ni dock vår vision kring vilka funktioner och verksamheter ni kommer att hitta när allt är på plats. Dessutom vill vi så ett frö hos tänkbara intressenter. Har du en idé kring en verksamhet som skulle kunna passa i Mötesplats Stöcke? Tveka inte att höra av dig! 

Idrottshall

Gym / Gruppträning

Café / Restaurang

Behandling

Coworking

Mötesrum / Konferens

Ungdomsgård

Utemiljö

Några av våra kompisar

Bygget av Mötesplats Stöcke

Under v.40 börjar Selbergs Entreprenad AB att schakta för utvändig el, anslutning av rör till bergvärmehålen och soprummet. Även målning av innerväggar påbörjas. V.43 kommer kakel/klinkerarbete påbörjas i duschar. V.47 montererar Unisport sportutrustning och senare sportgolvet. 

Tid kvar till invigningsfesten

dagar
timmar
minuter
sekunder

Foto: Bild från 16:e oktober 2021.

Hur vi blir mer hållbara med Orbital Showers

orbital_dusch

Vi strävar efter att Mötesplats Stöcke ska vara så hållbar som möjligt; för människan, för bygden och för planeten. 

Med Orbital Systems duschar sparar vi upp till 90% vatten och 80% energi i förhållande till konventionella duschar. 

Vi är därför både hedrade och stolta över att vara en referensanläggning för Orbital Systems – världens första cirkulära duschsystem. 

Läs mer om vårt samarbete här.

Säkra din plats i hallen och bli en del av historien

Visst vet du att du också kan bli en del av Möteplats Stöcke genom att köpa och namnge en av våra 214 läktarplatser Läs mer om hur du gör via knappen nedan. 

Platser på läktaren

0
Antal bokade platser
0
Tillgängliga platser
0 kr
Intäkt

Våra värdeord

Rörelse

Mötesplats Stöcke är rörelse. Fysisk rörelse i form av aktiviteter, idrott, lek och träning men också i inställning, tanke och attityd.

Vi vill röra oss, vi vill framåt, vi vill utvecklas!

Glädje

Mötesplats Stöcke skapar glädje för besökare, kunder, för de som arbetar med anläggningen, för bygden och för regionen.

Glädje är både en drivkraft och ett resultat, både målet och resan, både fröet och skörden.

Gemenskap


Hos oss är dörrarna öppna och trösklarna låga både i anläggningen och inställning. Mångfald skapar dynamik och att göra saker tillsammans är både roligare och mer effektivt. Gemenskap finns i vårt DNA via vår kooperativa organisationsform.

Engagemang


Utveckling och framåtrörelse är viktiga drivkrafter. Vi är engagerade, vi vill saker och vi gör saker. Utan ett starkt engagemang hade vi aldrig kunnat genomföra det vi gjort.

Hos oss sitter det inte fast

Senaste nytt

Umeå-baserade konstnärerna Madelaine Sillfors och Linnéa Therese Dimitriou berättar om sina konstnärskap och ger inspirerande exempel på hur de själva och andra konstnärer arbetar med funna material och återbruk. Efter...
Ulrika Wänström är utbildad till massageterapeut genom svenska Hälsoteamet 2004/2005. Hon utför flera olika typer av behandlingar:Klassisk-, Idrotts- och Energimassage, Terapeutisk stretch samt Triggerpunktsbehandlingar. 12-13 november kommer hon till Stöcke...
Vi ska som första samhälle försöka skapa bättre utvecklingsmiljöer för våra barn och unga med rörelserikedom som kompass. Vi tror att användandet av rörelserikedom inom idrotten kan främja folkhälsa och...

Med stöd av:

Scroll to Top