Mammornas idé har blivit verklighet- ”Omöjligt blir möjligt”

För sju år sedan tog idén om en ny gymnastiksal form hos två mammor i Stöcke. Salen växte snart till ett allaktivitetshus – en ny mötesplats. Efter oräkneliga timmar av ideellt arbete har byggnaden tagit form på den leriga åkern intill bygdens skola. Under tisdagen fylldes den för första gången av liv.

Hela skolan tågade till hallen för att vara med på tisdagens invigning. Kommunalrådet Hans Lindberg (S) inledde med ett kort tal och avslutade med ett invigningsåk i rutschkanan. En av byggnadens många rörelseinnovationer. Den tog honom, och så småningom skolans sju klasser, ned till gymnastiksalen.

– Det har aldrig varit viktigare att träffas och prata, diskutera och utbyta tankar, säger han och syftar på en orolig omvärld.

– Det här var målbilden när vi började, säger Maria Bergsten, en av mammorna som också arbetar i Byaföreningen och fortsätter:

– Äntligen! Jag började gråta här utanför när jag såg alla barnen komma gående.

Mötesplatsen innehåller förutom idrottshall, kafé med tillhörande matuthämtning och kontorsmiljöer, också ett viktigt budskap.

– Det går att göra saker när man är olika och gör det tillsammans. Då kan även det som är omöjligt bli möjligt, säger Bergsten.

– Wow! Det känns kul och spännande, tycker My Wik som går i femte klass på Stöcke skola.

– Vi är så väldigt trötta på att åka buss, konstaterar klasskamraten Olivia Johansson.

Skolans rektor Ulrika Hellman ser fram emot ett nytt kapitel för skolan.

– En idrottshall är sånt som andra tar för givet. Det känns fantastiskt att det här händer på riktigt, säger hon och fortsätter:

Det här var ett utdrag ur Västerbottens Kuriren, läs hela artikeln här.

(Plusartikel)

Rulla till toppen
Sök