Mötesplatsen är invigd ”Uppfyllt bygdens dröm”

Eleverna på Stöcke skola fick vara med och inviga allaktivitetshuset Mötesplats Stöcke – en enorm satsning på 50 miljoner kronor. Barnen dansade i ett hav av färggranna tyger i den nya nya idrottshallen som har byggts just för dem.
Eleverna vandrar tillsammans från Stöcke skola till den nybyggda mötesplatsen. Olle Selge och Hampus Wirén väntar förväntansfullt på att komma in och titta runt i bygdens stolthet.
– Jag kommer komma hit för att gå på restaurang och leka, det är bra att ha något att göra när man har tråkigt, säger Olle.
Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun, håller ett tal för eleverna och sedan får han reda på att han ska inviga den nya rutschkanan inne i byggnaden. Han tvekar inte en sekund och slänger sig ner i tunneln till elevernas förtjusning.
– Det var med lite förskräckelse för jag fick ingen förvarning om var jag skulle hamna, men det var spännande, säger Hans Lindberg om den fartfyllda åkturen.
I hela 30 år har byborna kämpat för att få en idrottshall i Stöcke. För sju år sedan kom ett gäng föräldrar på idén att inte bara skapa en idrottshall utan en mötesplats för bygden. – Det som kan kännas omöjligt kan bli möjligt, säger Maria Bergstén, från föreningen Stöckebygdens utveckling, i ett tal. För ett år sedan sattes spaden i marken och i dag är den 2 500 kvadratmeter stora byggnaden klar. Framöver finns planer på att skapa en kreativ utemiljö runt mötesplatsen. – Vi bygger samhället där vi bor, med hjärtat för hjärtat. Alla ideella eldsjälar har lagt ner så mycket hjärta på det här, säger Linn Alexandersson, Stöckebygdens utveckling, och tillägger: – Tillsammans har vi uppfyllt bygdens dröm.
 – Det är bra för naturen, och så kanske vi kan ha lite längre idrott, menar Oscar Larsson i årskurs 3. Oscar berättar att han även kommer spela futsal här och äta på Stöckes första restaurang som ligger i byggnaden. Restaurangen har fått namnet Zana Taverna efter ägaren Zana Abdulkader. Här kan besökarna äta bondens burgare med kött från byn, pizza, pasta och sallader. – Jag tror att det är jättestort för dem som bor i Stöcke att inte behöva åka till stan för att äta på restaurang, säger Zana Abdulkader. Restaurangen kommer även ha ett minilivs med bland annat mjölk och smör.

 

Det här var ett utdrag ur Västerbottningen, läs hela artikeln från Västerbottningen här.

(Plusartikel)

Rulla till toppen
Sök