Hållbart aktivitetshus börjar ta form i Stöcke

Allaaktivitetshuset, Mötesplats Stöcke blir den första anläggningen i Västerbotten att implementera Orbital Systems cirkulära duschsystem Orbital Showers.

Orbital Showers är ett cirkulärt duschsystem som sparar upp till 90 procent vatten och upp till 80 procent av energi.

Stöckebygdens Utveckling  har gjort en stor investering i det cirkulära duschsystemet, och det är tack vare samarbete med Orbital Systems och bidrag från Länsstyrelsen Västerbotten som investeringen har kunnat möjliggöras.

-En stor anledningen till att vi gör investeringen bottnar i att vi vill skapa en förståelse hos våra besökare att vatten inte är en oändlig resurs säger Linn Alexandersson, Stöckebygdens Utveckling.

Medan eleverna duschar kommer de kunna följa på en digital mätare hur mycket vatten som sparas vilket förhoppningsvis bidrar till en tankeställare hos barnen kring hur mycket vatten som de gör av med när de duschar i en vanlig dusch.

Hon berättar att hela anläggningen är byggd ur ett hållbart perspektiv, med allt från vilket golv de har valt, val av betong till isolering av byggnaden.

– Vi tänker globalt och agerar lokalt, säger Linn.

Detta är ett utdrag ur artikeln, läs hela artikeln via Västerbottningen här (Artikeln går endast att läsa som prenumerant)

Rulla till toppen
Sök